img

Милионерският наследник Християн Гущеров блъсна с Майбаха си автобус

/
/
/
294 Views

Милионерският наследник Християн Гущеров потроши поръчковия си „Мерцедес Майбах“ в безумна катастрофа с автобус на столичния градски транспорт, предизвикана от самия него на бул. „Братя Бъкстон“.

Близки до съпруга на плеймейтката Светлана Гущерова също потвърдиха за нелепата катастрофа, станала преди дни. За щастие тя се разминала само с материални щети.

Произшествието с лимузината, шофирана лично от Християн Гущеров, се е случило привечер на пресечката на столичния бул. „Братя Бъкстон“ с улица „Майстор Миленко Радомирец“.

Овалният баровец се движил в крайната дясна лента заедно с половинката си Светлана, следван от джип с охранители. Гущеров обаче не съобразил, че движещият се пред него в съседното пътно платно автобус по линия №63 ще прави завой и е в средната лента заради габаритите си, пише Уикенд. Така вместо да натисне спирачките и да изчака автобусът да завие, милионерът се озовал точно на пътя на рейса, игнорирайки предупредителиня клаксон на охранителите си от джипа.

В следващия момент автобусът се забил в задната част на тузарската лимузина, струваща близо половин милион лева.

„Щетите по мерцедеса са за десетки хиляди левове, но колата е застрахована. Ремонтът обаче ще отнеме поне 2-3 месеца, тъй като оригиналните части и детайли се поръчват единствено от Германия“, коментираха близки до Християн.

Според думите на очевидци на сблъсъка между майбаха и автобуса веднага след катастрофата милионерът опита да изкра виновен шофьора на рейса – онзи не бил подал мигач, че ще завива. Обяснението му обаче не минало пред пристигналите малко по-късно полицаи.

„Не се возя в автобуси и не зная маршрутите им“, вдигнал ръце Гущеров на пурека на един от катаджиите, че е трябвало да изчака автобусът да завие, тъй като габаритите му са големи и не му позволяват да вземе завой надясно от крайна дясна лента. Все пак Гущеров се съгласил безропотно да даде тест за алкохол и наркотици, които се оказали отрицателни.

Сблъсъкът с автобус не е първият транспортен инцидент, в който попада Християн Гущеров, припомнят запознати. На 20 януари 2018 година той беше арестуван заедно с още шестима души, след като участва в зрелищно пътно меле и последвал масов бой.

Според полицейското разследване тогава Гущеров и възлюбената му Светлана били в „Домби бар“ в центъра на София и в заведение се сблъскали с люлинска кримибанда, ръководена от братята Боксовете. Охранителите на Гущеров съумели да го изведат от бара и да го натоварят на джипа. Люлинци обаче ги подгонили с два автомобила. Настигнали ги след бул. „България“, малко преди оживеното кръстовище на „Бояна“.

Свидетели на екшъна стават патрулиращи полицаи от Шесто РПУ. Ченгетата веднага викат още патрулки за подкрепление. За да избегне ареста си, видимо пияният и неадекватен, според полицейските служители, Християн пробва да избяга, като при маневра блъска на заден ход с джипа си един от полицейските автомобили. Впоследствие Гущеров отказва да даде проба за алкохол и наркотици, както и личните си документи за проверка и е тикнат в ареста.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text