img

МИСТЕРИЯ! Кой боде със спринцовки момичета в нощни клубове?

/
/
/
1335 Views

Полицията в Испания разследва около 50 случая на жени, които са били убодени с медицински спринцовки в нощни клубове или по време на партита – тенденция, която наскоро привлече вниманието на властите и в други европейски страни, съобщи Асошиейтед прес.

Досега испанската полиция не е потвърдила случаи на сексуално насилие или грабеж, свързани с мистериозните убождания.

Полицията съобщи, че 23 от наскоро регистрираните нападения със спринцовки са били в североизточната испанска автономна област Каталуния, която граничи с Франция.

Вълна от убождания със спринцовки по време на музикални събития объркаха властите във Франция, Великобритания, Белгия и Нидерландия.

Полицията във Франция е регистрирала над 400 подобни случая през последните месеци и заяви, че мотивът зад убожданията е неясен. В много от случаите не е ясно дали жертвите са били инжектирани с някакво вещество.

Досега испанската полиция е открила следи от наркотици в една от жертвите на нападенията – 13-годишно момиче от северния град Хихон, в чийто организъм е било открито наличието на екстази. Местните медии съобщават, че момичето бързо е било откарано в болница от своите родители, които били близо до нея, когото усетила убождането.

В интервю за националната обществена испанска телевизия ТВЕ, министърката на правосъдието Пилар Льоп призова всички, които смятат, че са били убодени със спринцовка без тяхно съгласие, да се обърнат към полицията, тъй като убождането със спринцовка “е сериозен акт на насилие срещу жени”.

Испанските здравни власти заявиха, че актуализират своите протоколи, за да подобрят способността за откриването на вещества, които вероятно са били инжектирани на жертвите. Протоколите за токсикологични изследвания изискват тестове на кръв или урина в рамките на 12 часа след предполагаемото нападение, заяви Льоп. В обявените насоките се препоръчва на пострадалите незабавно да се обадят на службите за спешна помощ и да отидат колкото се може по-скоро в здравен център.

В Югозападна Франция по време на фестивала в град Байон, на който миналата седмица присъстваха около 1.2 милиона души, бяха регистрирани поредица от нападения със спринцовки. Заместник-прокурорът на Байон Каролин Паризел заяви, че 124 души са били подложени на медицински прегледи, след като са съобщили за потенциалните нападения. Сред тях е имало както жени, така и мъже. Единадесет от пострадалите са подали жалби.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text