img

Младежи намериха случайно брачна халка на Бузлуджа и изненадата беше голяма

/
/
/
210 Views

Една история за загубена в Балкана брачна халка, която била намерена случайно от две момчета и две момичета и върната обратно на съпруга, предизвика множество коментари в социалната мрежа, пише „Телеграф“.

Историята е от средата на януари, когато излезлите на разходка в района на връх Бузлуджа Шабан Шенол, Мерт Асанов и приятелките им Дилек Юмер и Вани Ко, студенти от старозагорския Тракийски университет, се натъкват на пръстена с гравирано на него лично име Zuleyha.

След кратък размисъл младежите започват издирване на собственика, който се оказал участник в една от групите „За Казанлък“ и не след дълго откликнал на въпросите им. Оказало се, че халката е загубена на 16 януари и търсенето й останало безрезултатно.

 

 

Още същия ден тя е върната обратно, а Zuleyha Emin ще напише в групата: “Здравейте, група! Искам да си изкажа благодарностите към добрите хора на този град.

 

Не изпускай тези оферти:

 

В неделя мъжът ми си изгуби халката и на следващия ден се свързаха с нас съвсем непознати хора с добри сърца да ни кажат, че са ни намерили халката и са ни открили по надписа на нея. Неведнъж съм го казвала “обичам го този град”! Добре, че ви има, добри хора! Вани Ко, Шабан Шенол, Mert Asanov, Dilek Yumer и Йоана Цветкова-Комитова“.

Десетки са коментарите под тази благодарност, мнозина изразяват възхищението си от стореното, някои съветват загубилия брачното свидетелство Шенол, известен в Града на розите стоматолог, друг път да внимава повече.

Не липсват и иронични подмятания от сорта, че може би халката е била свалена от пръста на собственика й заради „забежка“ с друга жена в планинските усои. Съвсем сериозно Вани Кол отвръща, че преди да се обадят на потърпевшото семейство, са направи свое проучване и са се убедили в обратното.

„Фейсбук е зло, което ни откъсва от реалността, но ето че в този конкретен случай мрежата се оказа полезна, за да върне обратно на собственика нещо ценно за него. Ценно не заради стойността на благородния метал, а защото е свързано с конкретен щастлив миг от живота му.

Радвам се, че има такива млади хора като Вани, Шабан, Мерт и Дилек. Пиша го съвсем сериозно, защото всеки ден сме заливани от черни новини за техни връстници, за които добротата и съпричастността не означава нищо!“, коментира възрастна казанлъчанка, чиято малка вила в местността Старите лозя за пореден път е била обект на кражба от незнайни злосторници.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text