img

Млад лекар: Ситуацията в България е безнадеждна! Яко ще се мре!

/
/
/
569 Views

Д-р Стефан Митев е гастроентеролог и основател на „Българско рационално общество“. От няколко седмици помага в ковид сектора, тъй като там е много натоварено и персоналът изнемогва. Представяме ви неговите впечатления, публикувани в официалната му страница във фейсбук.

Нощна смяна в КОВИД сектор – епизод пореден, след който ще загубите вяра в човечеството.

Ситуацията е трудна и болезнена за описване. Не може да разчитате на човешко отношение, дори в критична ситуация.

 

През изминалата нощ един от пациентите се беше подхлъзнал и паднал на пода. Той е над 120 килограма, със сатурация под 80% на 30 литра кислород за минута. Беше започнал да вика за помощ. При падането си беше ударил ходилото, което кървеше на пода. Викал е за помощ над 10 минути, докато го чуе санитарят. Проблемът е, че в същата стая има още трима пациенти, на 2 метра от него.

Никой от тях не ни сигнализира да дойдем по-рано при все, че има бутон за помощ до всеки от тях. Буквално те безучастно гледаха как човек кърви и се мъчи без кислород на земята до тях. С голямо усилие успяхме да върнем пациента на леглото и му поставихме кислородната маска. Стабилизира се доколкото е възможно, превързахме ходилото. Но след това просто полудях и се развиках на останалите в стаята. Срам ме е, че съществуват подобни индивиди. Нямаха оправдание защо не са ни извикали по-рано. Гледаха с празен поглед и мълчаха.

 

Не разчитайте на никого за помощ. Хората у нас са лоши. Ще те гледат как умираш и няма да направят ни най-малко усилие да помогнат.

Такива сме – лош материал.

Санитарка в КОВИД сектор ми обяснява как във ваксините имало чипове. Виждала е как на ръката на ваксинираните залепват монети и лъжици. Твърди че чрез чипа ще ни контролират, но не знае как точно ще стане. Разговорът се развива в линейка след като преведохме пациент по спешност в интензивен сектор с около 60% сатурация, който рязко се беше влошил.

Санитарката вижда страданието и смъртта всеки ден. И въпреки това се страхува от ваксината, а не от вируса. Няма как да променя мнението ѝ. Няма смисъл да хабя сили за разговор – при някои хора рационалното мислене е в огромен дефицит. Но пък осъзнах, че целенасочената пропаганда от лъжи е успяла да постигне целта си. Много хора вярват в абсурдни неща и предпочитат смъртта пред ваксината. Виновниците ги знаете – медии, лекари, политици.

Безнадеждно е. Яко ще се мре.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text