img

Наркоман наръга 11 пъти ученичка, борят се за живота й

/
/
/
572 Views

Предрусал наркоман с тежки психически отклонения и солидно криминално досие нападна без никаква причина с огромен ловджийски нож момиче и го ръга безпощадно.

11 пъти умопомраченият 27-годишният Иван Кокинов от бл. 35 в бургаския ж. к. „Изгрев” е мушкал безпомощната жертва. Първият удар е във врата й и по чудо не е засегнал важен кръвоносен съд.

Раните по тялото й обаче са довели до сериозна кръвозагуба. Момичето е спасено след многочасова операция в УМБАЛ-Бургас, но животът му все още е в опасност.

„Ако тази млада жена оживее и се възстанови напълно, то ще е благодарение на адекватните действия на свидетелите на случилото се, както и на събрания много бързо професионален екип от хирурзи и реаниматори в бургаската болница”, съобщи Флагман, позовавайки се на свои източници.

Страшната кървава драма се е разиграла в светлата част, в непосредствена близост до ветеринарна клиника „Байрон”. Благодарение на видеозаписите от охраняваната зона на бизнес центъра полицаите от Пето РУ-Бургас са успели да идентифицират бързо нападателя, който е отдавнашен техен познайник, осъждан за многобройни нападения на беззащитни жертви.

В този късен час по улицата пред бизнес център „Кондоско” са се движели две момчета и две момичета, пресичали са пешеходната пътека между бизнес центъра и входа на Гробищния парк, за да се приберат към ж. к. „Изгрев”. Нападателят е изскочил внезапно и е размахал нож.

Установено е по-късно, че изобщо не е познавал жертвите си, нямал е никакви мотиви. Четиримата са се разбягали с викове за помощ в различни посоки. Едно от момичетата се е спънало и е паднало. Затова е било застигнато бързо от озверелия наркоман. Първо я улучил във врата, а след това започнал да я ръга, без да гледа. След като жертвата спряла да мърда, той се оттеглил в посока ж. к. „Изгрев”, без да прибере ножа.

Един от пазачите на бизнес центъра е чул виковете за помощ на останалите двама младежи и момичето и се е втурнал към мястото, където се разиграла кървавата драма.

Подаден е сигнал на тел. 112. Още преди идването на линейката младите хора успели да обяснят по телефона какво е състоянието на жертвата, а полицията е действала светкавично. За по-малко от час и половина, с отлична координация между оперативни, криминални и униформени полицаи, с дежурната част на ОДМВР-Бургас са прегледани видеозаписите, а Кокинов е разпознат. Открит е в близост до дома му и е откаран веднага в ареста.

Той е бил разпитан, но не може да даде никакво смислено обяснение защо е извършил бруталния опит за убийство. Случаят е приключен още преди обед за ОДМВР-Бургас и е изпратен към Прокуратурата, заедно с досието на Иван Кокинов на криминално проявен.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text