img

Немислимото се случи: Великобританският премиер Борис Джонсън скочи във войната

/
/
/
945 Views

Британският премиер Борис Джонсън пристигна в Киев. Това съобщи заместник-ръководителят на кабинета на президента на Украйна Андрий Сибига, цитиран от УНИАН.

Не изпускай тези оферти:

 

“В момента посещението на Борис Джонсън в Киев започна със среща на четири очи с президента Володимир Зеленски”, каза той.

Сибига подчерта, че Обединеното кралство е лидер в подкрепата на Украйна с оръжия, както и в антивоенната коалиция и в санкциите срещу Русия.

 

По-рано стана известно, че Обединеното кралство разработва план за изпращане на Украйна бронирани машини като Mastiff или Jakal, които могат да се използват за разузнавателни и далечни патрули.

Освен това The Times, позовавайки се на източник, съобщи, че британски войски ще бъдат изпратени в съседна на Украйна страна за учения.

В петък британският премиер се срещна с германския канцлер Олаф Шолц, като двамата обсъдиха по-нататъшните съвместни действия за противодействия на руската агресия в рамките на Г-7 и в други формати.

Двамата лидери заявиха, че Германия и Обединеното кралство споделят убеждението, че Путин трябва да се провали в Украйна.

“Ето защо ние работим заедно с държавите от Г-7, за да засилим санкциите си към всеки стълб на руската икономика, като отрежем средствата за нейната военна машина.”

Обединеното кралство и ЕС обявиха нови санкции тази седмица, а точно днес ние във Великобритания наложихме нови замразявания на активи и забрани за пътуване, каза вчера Джонсън.

Джонсън увери Зеленски: Лондон защитава интересите на Киев пред Г-7 и НАТО

Обединеното кралство ще продължи да засилва военната, икономическата и дипломатическата подкрепа, за да помогне за прекратяване на този ужасен конфликт

В Киев се намира и австрийският канцлер Карл Нехамер, който е поредният европейски лидер, посетил украинската столица след оттеглянето на руските войски от околностите й, предаде ДПА.

Австрия, която не членува в НАТО, е предоставила на Украйна защитни средства – каски и бронежилетки за мирното население.

Виена засега категорично отхвърля искането на Зеленски за забрана на вноса на руски газ, тъй като той съставлява 80% от общия й внос на синьо гориво.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text