img

Нинова се присмя на ПП: ГЕРБ се гаврят с тях, а „Възраждане“…

/
/
/
166 Views

Като „Бий ме, обичам те“ лидерката на БСП Корнелия Нинова определи отношенията в управляващата коалиция ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“, пише „24 часа“.

„След два часа разговори за коалиционно споразумение стигнаха до решение да се видят. Резултат – няма, коалиционно споразумение – няма, управленска програма – няма. Днес Борисов заяви, че по-бързо трябва да се забрави тази среща, защото е срамна и безплодна и след един час се събраха, за да променят конституцията. Тази треторазрядна постановка с недобри сценаристи, недобри актьори според мен започва да омръзва на всички ни“, каза Нинова.

„Пред хората се карат, спорят, но когато се опре до имунитети, търсене на отговорност, справедлив и отговорен процес, веднага застават гръб в гръб и почват да се пазят. С гласовете на ПП днес беше отхвърлено предложението ни парламентът да разгледа и гласува свалянето на имунитета на Борисов“, обясни Нинова. Според нея ПП-ДБ няма да допуснат да има справедлив и прозрачен процес срещу Борисов.

Соцлидерката коментира и партия „Възраждане“.

Advertisement

„Ние също смятаме, че „Възраждане“ имат крайни екстремистки, фашистки прояви донякъде“, каза тя за партията на Костадин Костадинов и напомни за спречкването им с бившия човек на левицата Явор Божанков.

„Абсолютно недопустимо е в съвременна България една партия да обявява и да пречи на свободно избран народен представител да излиза на трибуната и да говори. Това е нечувано“, каза Нинова.

Относно работата по конституционната реформа, тя обясни, че представители на групата ще участват в дискусиите в ресорната комисия. По-рано днес след среща за промените на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС Делян Пеевски обяви, че ще има промени в състава на комисията. И при такива, левицата отново ще прати свои хора там.

„Конституцията е изключително сериозно нещо и този парламент няма капацитет да се справи с такъв сериозен въпрос“, каза тя и призова да се чуе мнението на конституционалистите и на обществото.

„Съдебната реформа приключи. Да си го кажем. Всичко друго е имитация, защото пак се връщам на първите си думи. Целта на съдебната реформа беше Бойко Методиев Борисов да бъде спасен от правосъдие. Е, постигнаха го и сега имитират дейност“, коментира тя.

Advertisement

„Малко е бий ме, обичам те. ГЕРБ ги бият и буквално през законодателство, комисии. Те се гаврят с ПП. Ама като дойде време за имунитета, ПП се хвърлят на Бойко на врата и викат „Обичаме те“. Какво е това? Е няма такова нещо. То не е само брак по сметка. Аз ви казах, целта е да няма борба с корупцията, да няма разкрития за престъпленията през последните 12 години и модела ГЕРБ. Цялата държава е заложник на един човек, а те загубиха и образ, и достойнство, и идеи, и всичко“, каза Нинова.

Източник: demokrat.bg

Материалът Нинова се присмя на ПП: ГЕРБ се гаврят с тях, а „Възраждане“… е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text