img

От фейсбук след дебата: За пореден път стана ясно, че сокол не може да се състезава с охлюв

/
/
/
708 Views
Минути след дебата по БНТ между кандидатите за президент Румен Радев и Анастас Герджиков във фейсбук се появиха първите коментари на обикновени българи и общественици. Подбрахме някои от тях.

Радев го смачка. Чак ми стана жал за тоя клетник.

Всъщност не ми е жал за него. Жал ми е за Софийския университет, който е допуснал такъв нещастник да му е ректор.

Иво Сиромахов

„Браво на Радев, разби „Коалицията Магнитски“. 

Това написа във фейсбук профила си бившият депутат Мая Манолова.

Мога да опиша този дебат само с последните му пет секунди.

Ръкостискането между двамата.

Герджиков подаде силно опъната ръка, за да се запази далече, да си спечели разстояние от опонента. Това е поведение на страхлив, притеснен, зависим човек.

Сбогом, г-н ректор. Не искам да Ви гледам повече.

Радослав Бимбалов

Магдалена Абаджиева: Чудно ми беше как човек на науката като Герджиков, ректор на СУ и преподавател, не обели дума за учените в България, не каза нищо за студентите и за бъдещите студенти – децата. По нищо не си пролича, че е професор, освен по признанието му, че се гордее с книгите си и че харесва някои от своите, които е написал. Самонадеяност, самохвалство и нападателност – това беше Герджиков тази вечер. За разлика от него Радев защити гилдията си и даде конкретни професионални примери. Забележката ми към Радев е, че изрече нещо, което не е вярно – че децата са върнати в училище и продължават да се връщат. Очевидно не продължават да се връщат, но нека го приемем като пожелание, което наистина ще се осъществи в следващите няколко дни. Лично за мен тази вечер Румен Радев се държа по-достойно и по-човешки.

 

Борис Бонев: „Главният прокурор Иван Гешев не ме интересува.“ – Анастас Герджиков, подставеното лице на Борисов, на живо пред цялата нация!
Нищо чудно, че ректорът на Софийския университет мълча, докато негови студенти бяха бити под колоните на Министерски съвет. Явно и те не го интересуват.

 

Влади Иванов: За пореден път стана ясно, че сокол не може да се състезава с охлюв. 

Тодор Владев: Герджиков не каза нищо за битите негови студенти под арката на Минисерския съвет. Защо бе, ректоре на ректорите!?

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text