img

Официaлно: Путин отива на съд за военнопрестъпления в Хага! Очаква ли го доживотен затвор?

/
/
/
810 Views

Сенатът на САЩ гласува единодушно, че президентът на Русия Владимир Путин е военнопрестъпник, предават световните осведомителни агенции.

 

 

Рядко срещаният междупартиен вот призова Международния наказателен съд в Хага да разследва решението на Путин да нахлуе в Украйна.

 

Лидерът на демократите в Сената Чък Шумър заяви в речта си във вторник преди гласуването, че Путин трябва да бъде подведен под отговорност за зверствата в Украйна.

Сенаторът републиканец Линдзи Греъм, който е вносител на законопроекта, заяви в изявление: „Следващата стъпка за мен е да работя с нашите британски съюзници и, надявам се, с други, за да създадем проучвателна група, която да направи публично достояние руските военни части, участващи във военни престъпления, и да започне да посочва имената на техните командири.

„Кампанията за назоваване на имена и позор е в ход“, посочи Линдзи Греъм.

В интервю за Си Ен Ен във вторник държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън прогнозира, че свободна Украйна ще съществува по-дълго от президента на Русия.

„На първо място, ще има Украйна, независима Украйна, много по-дълго, отколкото ще има Владимир Путин“, каза той пред водещия Улф Блицър.

1 Comments

  1. Ако му лазите по нервите на г-н Путин ще ви прати в небитието…Сещате ли се…За това мирнете и си затваряйте човките…

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text