img

Пенсионер изуми цяла България в Стани богат и прибра петцифрена сума

/
/
/
205 Views

Днес един участник успя да скрие шапката на всички зрители на „Стани богат“. Става въпрос за Васил Василев от София, пенсиониран шафнер. Той показа сериозна култура и знания и си тръга с петцифрена сума от шоуто.

„Той е кореняк софиянец, но пътува откакто се помни. Бил е 150 пъти във Варшава, 200 в Берлин, 250 в Букурещ. По диплома е икономист, работил е какво ли не, включително съдия по лека атлетика. Яздил е слон и би хапнал пелмени със Сталин. Фен е на „Левски“, което ме радва. Фотограф и пътешественик“, представи го водещият Михаил Билалов.

Той започна да играе още вчера, но след петте стартови въпроси се включи студиото в сирената за край на шоуто. Днес той показа уникални снимки от мач на Левски и ЦСКА от 1968 година, завършил с резултат 2:0. Тогава гонил футболните топки на стадиона, но носил фотоапарат „Вяра 4“, с който ги е заснел.
.
„Доволен съм и още снимам с него“, сподели Василев и започна да отговаря на въпросите.

 

 

„Жителите на кое българско село са се превърнали в синоним на подкупен свидетел в съдебен процес?“, попита го Билалов, а измежду „Галата“, „Ерден, „Яна“ и „Кошарево“ Васил посочи D.

 

Не изпускай тези оферти:

 

Седмият въпрос бе „Премиерът на коя страна се замеси в скандал с кадри, показващи я как танцува в официалната си резиденция?“. Пенсионерът се спря на „Финландия“, а останалите възможности бяха Индия, Аржентина и Нова Зеландия.

Това отново беше вярно и той продължи напред. Той изненада зрителите с решението си да заключи 2000 лева като втора сигурна сума. Той все още държеше три жокера.

„Почти всеки с компютър използва USB порт, но какво означават инициалите USB?“, го попита Билалов, а опциите бяха:

„Универсална серийна шина“, „Уникален системен вход“, „Устройство за четене“, „Мултимедиен адаптер“.

Василев призна, че не разбира особено от компютри и се обади на приятел. Това беше неговият син Георги, който работи именно в IT сферата. Той не успя да помогне на баща си в 30-те секунди, с които разполагат, тъй като не чу добре отговорите по телефона.

Тогава баща му използва жокера 50:50. Останаха първите два отговора като Васил избра първия, аргументирайки се, че е с три думи, а абревиатурата има три букви. И така си подсигури 2000 лева.

Въпросът за 3000 лева бе:

„Кое измежду 1900 и 1920 г. е официална дисциплина от олимпийските игри?“ – „Стреляне с прашка“, „Скачане на ластик“, „Дърпане на въже“ или „Патешко ходене“.

Той използва и последният си жокер за помощ от публиката, която му посочи дърпане на въже. Той беше се насочил именно към този отговор и преди това. Оказа се верен. Въпросът за 5000 лева беше:

„Кой никога не получава Нобеловата награда за мир?“ – „Махатма Ганди“, „Ясер Арафат“, „Нелсън Мандела“ или „Михаил Горбачов“.

Още преди края на въпроса участникът се усмихна, защото знае отговорът. Веднага маркира „А“ и позна.

11-ят въпрос за 10 000 лева бе следния: „В чест на кого връх Унден в Родопите получава своето име?“ – „Руски генерал“, „Османски паша“, „Шведски дипломат“ или „Немски индустриалец“.

Той обясни, че самото име го насочва към шведски дипломат, което отново се оказа верен отговор.

Така Василев стигна до въпрос за 20 000 лева. „В каква област се използва диаграмата на Херцшпрунг-Ръсел?“ – „Криминалистиката“, „Икономиката“, „Медицината“ или „Астрономията“. Тъй като няма жокери и не знае отговора, Василев се отказа.

Извън играта посочи „Медицината“, но правилно се оказа „Астрономията“.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text