img

Помните ли Мария, която спаси тролейбусен шофьор от задушаване? Няма да повярвате къде се появи сега!

/
/
/
786 Views
Помните ли Мария, която през 2016-а година спаси тролейбусен шофьор от задушаване?

Днес нейната история е описана в урок в учебник. Това осъзнават шестокласниците от Основно училище „Кирил Христов“ в Стара Загора, разказа директорът на училището Господин Балакчиев.

И така, докато разучават езика на Шекспир, някои от учениците бързо осъзнават, че героинята Мария от учебника, е същата Мария, която познават.

Изненада, удивление и възторг бяха първите им реакции, защото някой, съвсем като тях, някой, когото могат да видят следващото междучасие, напълно истински и реален, е станал герой на учебник, разказал на директора учителят по английски език Гено Недялко, информира БТА.

Текстът за Мария е от „Your space for Bulgaria“ за 6 клас на издателство „Клет“.

Това е учебник на Кеймбридж, адаптиран за българските училища. Автори са Мартин Хобс и Джулия Стар Кедъл, а от българска страна – Десислава Зарева и Николина Цветкова.

Предполагам, че българските съавтори са „виновни“ за попадането на историята в учебника“, казал преподавателят по английски език.

„Мария продължава да живее в Дом „Мария Терезия“, вече учи в 11 клас в Спортното училище в Стара Загора и не се е отказала от мечтата си да става преподавател по плуване“, коментира пред БТА директорът Латинка Петрова.

Тя осъзна, че в живота с труд и последователност може да успее и се бори за успеха си, допълни Петрова.

Не само в Стара Загора, но и в цяла България помнят Мария, момичето, което през януари 2016 г. спаси тролейбусен шофьор от задушаване. Заедно с него спаси и около десетина пътници.

„Нейната история вече има свой живот и ще се разучава от много ученици. Ще пътува с учебника по английски език по цял свят и ще вдъхновява, надяваме се, и други деца. Може някое от тях да се превърне в още един обикновен герой“, коментира директорът на Основно училище „Кирил Христов“ в Стара Загора Господин Балакчиев.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text