img

Председателят на СОС Георги Георгиев: Новосформираното гето в район “Лозенец” ще бъде премахнато

/
/
/
100 Views

Започва почистването на незаконното гето в столичния район Лозенец. След сигнал на граждани, че в няколко недовършени жилищни сгради са се самонастанили обитатели, които създават редица проблеми на живеещите в съседство, председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев отиде на място и се срещна с хората от района.

 

„Гражданите, с които се срещнах, се оплакаха от системен тормоз, кражби и посегателства, причинени от новите им съседи, които нямат право да ползват невъведени в експлоатация сгради и живеят в тях без електричество и течаща вода. Инвеститорите в жилищните сгради са бездействали и затова се е стигнало дотук. Оказва се, обаче, че проблемът е много по-голям. Незаконни обитатели има в още 7 сгради в комплекса. С гражданите и представители на МВР направихме оглед на изоставените жилищни сгради. Те не бяха заградени или обезопасени. Превърнали са се в сметища с опасни шахти и агресивни бездомни кучета. Представителите на МВР, с които обърнахме внимание на проблема, си влязоха в ролята и извършиха проверки на самонастанилите се лица, които са превърнали незавършения комплекс в гето.“, коментира Георгиев.

 

Шефът на градския парламент изиска незабавна проверка на собствеността на сградите от районния кмет на Лозенец Константин Павлов, който има правомощия да направи проверки, да разпореди обезопасяване на сградите и да глоби собствениците за проявената от тях безотговорност. „Очаквам спешна реакция от кмета на района. Не мога да си обясня бездействието му до този момент. По разпореждане на заместник-кмета по екология Десислава Билева ОП „Екоравновесие“ направиха проверка за бездомните кучета в района, които са притеснявали децата и техните родители.“, посочи още Георги Георгиев.

„Благодаря на гражданите, които се обърнаха към нас, исканията им са разумни и затова реагирахме веднага с МВР. Ние правим всичко по силите си, за да е ясно, че общината няма да позволи такова безобразие в 21 век.“, допълнителни Георгиев.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text