img

Проговори майката на жертвата-Момичето от Гърмен-Видео

/
/
/
467 Views

Две обвинения повдига на прокуратурата на шофьора на автомобила, прегазил 17-годишното момичето от Гърмен. Едното за причиняване на смърт при пътнотранспортно произшествие, а другото за шофиране след употреба на наркотици.

Той е задържан за 72 часа.

Това не е първото провинение на шофьора, който и друг път е хващан зад волана дрогиран. Водачът не е контролирал непрекъснато управляваното от него моторно превозно средство и не намалил скоростта, за да спре при възникнала опасност, пише в съобщението на прокуратурата.

Шестимата, свързани с трагедията, са подложени на детектор на лъжата, резултатите се очакват.

В квартал „Кремиковци“ в Гърмен няма напрежение.

В дома на почернената майка на 17-годишната Виктория са се събрали много хора. Разказват, че я видели за последно в събота, когато се върнала от магазина.

„Имаше тука една стара жена починала и каза ми така: „Мамо, аз ще вървя до долу да гледам“ и както излезе дъщеря ми, повече не се върна“, казва пред bTV Зоя Огнянова, майка на загиналата Виктория.

Според проверяваната версия момичето се качило в колата на бившия си приятел, но в един момент опитала да скочи и така е ударена от друг автомобил с четирима младежи в него.

„Тя е бягала там, по полето, имало е някаква такава ситуация, при което е върната в колата пак, вътре дали е бита, или не, това никой не може да каже, това могат да кажат разследващите органи“, коментира заместник-кметът на Гърмен Владимир Донков.

Шофьорът, ударил Виктория, седнал зад волана след употреба на наркотици. Под въздействието им били и останалите в автомобила.

„Тия хора, дето са го направили, трябва да се наказват, тя иска справедливост, иска да се накажат. 20 години затвор за тоя, дето го направи“, казва близка на загиналата Виктория.

Какво ще се случи със задържаните, ще стане ясно след като излязат резултатите от детектора на лъжата. 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text