img

Проф. Рачев: Предупреждавам Ви за сряда в 15:00 часа, не се шегувам

/
/
/
568 Views

Север-северозападен вятър ще носи студ с температури дори в най-топлите часове на деня. В планините ще има снеговалежи, но най-вече в масивите на изток. Заради вятъра е възможно натрупване на преспи и навявания по старопланинските проходи.
Минималните температури за днес са от 1 до -4 градуса, по Черноморието са плюс 2 до 3 градуса. През целия ден облачността ще бъде значителна. В Добруджа ще превалява слабо сняг, а дъжд и сняг ще вали по Черноморското ни крайбрежие.

Над западната половина от страната валежи не се очакват. Следобед за кратко в крайните западни райони облаците ще се разкъсват. Максималните температури в населените места са от 1 до 6 градуса, в крайните северозападни райони и по поречието на Дунав – 7-8.

Над планините ще има значителна облачност с валежи от сняг – главно над Източна Стара планина. Новата снежна покривка ще бъде от 5 до 7 см, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В понеделник, след временно спиране на снеговалежите, от север ще проникне по-влажен въздух. Ще се заоблачи и в Добруджа предиобед отново ще завали сняг. Валежните зони ще обхващат Дунавската равнина.

От север ще нахлува по-студен въздух, който ще понижи температурите през почивните дни, и те ще са в интервала д0 – 5-6 градуса. През уикенда в някои части на Западна България сутрин температурите ще паднат до -7 – -8 градуса.

В сряда ще бъде студено и с превалявания от сняг, по-съществени в Предбалкана и в Стара планина. В понеделник нова студена вълна от север ще донесе снеговалежи. Температурите ще паднат до минус 7 – минус 8 градуса.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text