img

Първа сватба в това българско село след цели 22 години

/
/
/
282 Views

Пищна сватба 22 години след последната такава отпразнува граничното село Киреево. Малкото населено място в непосредствена близост до западните ни съседи приюти влюбената двойка Мария и Цветан. Двамата се венчаха в Киреево, което е с населението едва от 149 души, като на сватбеното им тържество присъстваха почти толкова хора, колкото и цялото население.

За щастливото събитие сподели пред „България Днес“ младоженецът, който години наред живял в София и изкарвал хубави пари, но предпочел да се завърне в бащината къща на село и заедно с родената в чешката столица Прага Мария да създадат и развиват своето семейство далеч от шумотевицата и стреса на столицата.

„Беше страхотно сватбеното тържество. Близо 30 години не е имало брак тук – общо взето, през целия „преход“. Избрахме да останем тук, не само да се венчаем. Аз съм строител и имам много работа с ремонти и строежи, съпругата ми също може да се развива. Чистота, спокойствие, земя – имаме си всичко“, разказа пред вестника Цветан Иванов.

Съпрузите са родители на малкия Никола, а за официалния брак решили, след като минали няколко месеца от раждането на момченцето. Въпреки че пътищата във видинското селце са в окаяно състояние, препитанието е трудно, а Северозападът е най-бедният район в целия ЕС, двамата повличат крак в радостните ритуали и канят още хора да се завърнат на село.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text