img

Радев заплаши Петков с тежки последствия, ако си позволи да направи това!

/
/
/
262 Views

„Кабинетът трябва да разсее всякакви подозрения, че може да отстъпи от ветото за Република Северна Македония (РСМ)“, това заяви президентът Румен Радев от Варна.

 

 

 

„Другата седмица премиерът Кирил Петков заминава в Брюксел и трябва да отстои националните интереси. Заради това Народното събрание (НС) и българите трябва да знаят точно каква позиция ще отстоява той. Тя не може да се разминава с тази, приета на КСНС“, категоричен бе държавният глава.

Всяко хитруване и опити за подмяна и заобикаляне на националната позиция ще има тежки последствия“, категоричен бе Радев.

 

 

„Като всеки българин, и аз следя с огорчение разпадът на това Народно събрание. Депутатите трябва да са наясно, че с калните си борби дискредитират цялата политическа система“, каза още президентът във връзка със сътресенията във властта.

 

 

Блокажът на институциите е факт. Хората чакат бързи решения. Животът поскъпва. А правителството носи цялата отговорност, докато НС не реши друго.

 

 

Тези скандали не трябва да ни отклоняват от решаването на важни въпроси“, заяви още държавният глава.

 

 

„Категорично няма да има вдигане на ветото. Каквото и предложение да дойде от френското председателство, то предстои да бъде обсъдено, но това не може да стане в следващата седмица. Имаме достатъчно време да видим дали то е добро за България, какви са следващите стъпки и да изградим стратегия. Няма никаква спешност по този въпрос“.

 

 

 

Това пък подчерта зам-шефът на НС Кристиан Вигенин пред БНР.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text