img

Радев обеща: Българите няма да стоят на тъмно. Поздравявам правителството, бензинът вече е под 3 лева

/
/
/
300 Views

Поздравявам служебното правителство за овладяване на инфлацията в страната. Цената на бензина вече е под 3 лева на бензиностанциите на „Лукойл“ и това е началото на един процес. Намаляването на горивата и на цената на газа за следващия месец с 30% са реални резултати, постигнати с усилия и много работа. Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти, предаде БНТ.

„България е производител на електрическа енергия и износител на такава и българите няма да стоят на тъмно“, категоричен беше той.

Президентът присъства на откриването на академичната 2022/2023 година на Висшето училище по телекомуникации и пощи.

От нивото на комуникация и съобщенията зависи нивото на обществено-икономическото развитие на всяка държава. Това заяви президентът Румен Радев на официалната церемония, предаде Новини.бг.

Малко висши училища могат да се похвалят с вашата история, а и не само. Трябва да отдадем дължимото на българските държавници от българските години след Освобождението, които прозряха необходимостта от кадри в пощите и телеграфните агенции. Резултатът е много бърз и той е във вашето висше учебно заведение, изтъкна държавният глава.

По думите му подготвените кадри за телеграфа и пощите са сред пионерите в развитието на младата българска държава. Днес вие продължавате тази традиция, защото и днес продължават да се готвят кадри за държавните, общински органи и за всички сфери на обществения живот, каза Радев.

Той поздрави ръководството на университета за новите хибридни специалности. Това не е просто значим принос в дадени сектори, а това е бъдещето на българското висше образование, подчерта президентът.

Със знанията, които придобивате, с вашите специалности, вие ще сте хората, които ще определят хода на развитието на обществото. Желая ви успех, бъдете огромни професионалисти и успешни в утрешния ден, обърна се в заключение Радев към студентите.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text