img

Реален страшен филм: Разкрита размяна на бебета в родилно след 20 г.

/
/
/
497 Views

Испанските здравни власти обявиха, че човешка грешка е довела до размяната на две бебета в родилно отделение преди почти 20 години, след като едното от момичетата на по-късна възраст случайно открило чрез ДНК тест, че не е дъщеря на предполагаемите си родители, предаде Асошиейтед прес.

„Това е било човешка грешка и ние не сме могли да установим кой е виновен“, заяви на пресконференция Сара Алба, здравен ръководител на автономната област Риоха.

„Системите тогава са били различни и не са били така компютризирани като сега“, каза тя, уверявайки, че това не би могло да се случи отново.

Новородените били разменени през 2002 г., след като се родили с пет часа разлика помежду си в болница в Риоха. И двете бебета били в кувьоз.

Жената, която първа открила, че е била дадена на погрешни родители, сега е на 19 години и иска обезщетение от 3 милиона евро от местните здравни власти.

Алба направи изявлението, след като местният вестник „Риоха“ съобщи за размяната. Според изданието другата жена, която като бебе била дадена на погрешни родители, е уведомена за грешката.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text