img

Рокада! Кабинетът смени членовете на ключова институция у нас

/
/
/
101 Views

Правителството определи за членове на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) министъра на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, заместник-министъра на финансите Георги Клисурски, Добринка Вичева, началник на политическия кабинет на министъра на икономиката и индустрията и Катя Паракозова, експерт в кабинета на министъра на здравеопазването, съобщиха от правителствения пресцентър.

Те ще заменят досегашните представители на кабинета в надзорния съвет Лазар Лазаров, Росица Спасова, Катя Ивкова и Димитър Данчев. Промяната е във връзка с решението на Народното събрание за избиране на нов състав на Министерския съвет.

По закон Надзорният съвет на НОИ се състои от по един представител на всяка от национално представителните организации на работодателите и синдикатите и равен на тях брой членове, определени от правителството, един от които задължително е заместник-изпълнителен директор на Националната агенция за приходите.

Източник: demokrat.bg

Материалът Рокада! Кабинетът смени членовете на ключова институция у нас е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text