img

Румен Радев би шута на Херо Мустафа

/
/
/
756 Views

Президентът Румен Радев е бил шута на Херо Мустафа за вдигането на ветото върху старта на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС, пише ПИК .

Не изпускай тези оферти:

 

Причината е силното напрежение в управляващата коалиция около политическия продукт и на двамата – Кирил Петков и компания, именно заради чудовищния натиск върху България да пусне комшиите в ЕС.

След острите реакции на лидера на една от четирите партии в коалицията – Слави Трифонов на ИТН, и изглеждащата засега последователна позиция на БСП да не вдигаме ветото, докато спорните въпроси между двете държави не се изчистят, Херо Мустафа се озова на ръба на кариеристичната си пропаст като посланик, поел ангажимента да преобърне позицията на България спрямо Северна Македония.

 

Затова тя е оттърчала в президентството при Румен Радев да го умолява да повлияе върху ИТН на Слави Трифонов и върху БСП.

Радев обаче твърдо е отказал с мотива, че не може да прекрачи гласуваната с пълно мнозинство позиция на България от Народното събрание, както и общото решение на лидерите на парламентарно представените политически сили на свиканото от него заседание на КСНС през януари.

Херо Мустафа си е тръгнала от президентството разтреперана и почти разревана.

Вчера със същата цел в София беше и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която се срещна с Кирил Петков. Според запознати именно ангажиментът на Кирил Петков да предаде българския интерес в преговорите със Северна Македония е и причината многострадалния План за развитие и устойчивост най-сетне да получи зелена светлина.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text