img

Слави навива Карбовски за кмет на София

/
/
/
374 Views

Надпреварата за кметските столове в големите градове вече тече си пълна сила, макар изборите да са още далеч. Много горещо се очертава да бъде в София, където Йорданка Фандъкова кара последния си мандат.

Не изпускай тези оферти:

 

„Галерия“ научи, че Слави Трифонов се готви да издигне журналиста Мартин Карбовски за кмет на столицата. Партията му „Има такъв народ“ искаше бившия шафнер и за СЕМ, Карбовски обаче отказа категорично.

Слави е наясно, че едва ли Мартин може да спечели надпреварата, но явно си го харесва и иска да вкара максимален брой общински съветници в местния парламент.

 

Дясното още не може да излъчи един кандидат. Борис Бонев от „Спаси София“ не крие амбициите си за мястото на Фандъкова, като атакува мощно и ежедневно управляващото мнозинство ГЕРБ-ВМРО, подкрепено често и от БСП. Бонев е харесван от „Продължаваме промяната“, която събра най-много гласове в София на последните избори.

Бонев обаче е недолюбван от „Демократична България“.

Синята коалиция има сериозни позиции в столицата. Явно напрежението идва от нежеланието на „Спаси София“ да се включи в обща листа на предните избори.

Засега БСП и ГЕРБ пазят пълно мълчание. Вероятно защото нямат подходящи кандидати. Борисов се оплакал, че на последните парламентарни избори неговите хора дори не успели да намерят трима водачи на изборните райони в София. Той не искал да е в листата, но се наложило поради липса на алтернатива. В последния момент му отказал прочут лекар.

Разнобоят в левицата на софийска почва е пословичен. Корнелия Нинова лично се разправи с Калоян Паргов, вече бивш лидер на столетницата. Симпатизантите на БСП са силно объркани, а и не виждат силна фигура, която да ги обедини.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text