img

Стана зловещо! Не е мъж, а ето кой е убил актрисата Виолета Донева

/
/
/
314 Views

Актрисата Виолета Донева отказала да даде на 18-годишната ѝ внучка пари за наркотици. Избухнал скандал, който завършил с убийство.

Това гласи една от водещите версии за мотива, накарал младото момиче да нападне с нож и да души своята баба, пише Труд, позовавайки се на източници от разследването.

Проверява се и друга версия – че внучката искала да се премести да живее в бабиния апартамент в кв. “Изток”, но Донева не искала и да чуе, защото се бояла, че ще я пратят в старчески дом.

 

 

И това е можело да стане повод за разправия, но ако се потвърди, че момичето е вземало наркотици и има диагноза шизофрения, тогава няма как да се говори за мотив – престъплението е извършено от болен човек, без да е било замисляно, подготвяно и без конкретна причина.

 

Не изпускай тези оферти:

 

Напълно била опровергана и друга версия, която бе разпространявана от някои сайтове в четвъртък, че Донева и близките ѝ имали скандали за имоти в САЩ.

Коя беше Виолета Донева – неизвестни факти за трагично загиналата голяма актриса

Днес все още нямаше повдигнато обвинение срещу заподозряната внучка, която в момента се намира в психиатрия. Засега е следствена тайна дали е намерен ножа, с който е извършено кървавото престъпление.

До дни наблюдаващият прокурор следва да реши за привличане към наказателна отговорност и за назначаване на психиатрична експертиза, която да установи дали 18-годишната е вменяема.

Тялото на 79-годишната актриса, обичана от няколко поколения българи, бе намерено в дома ѝ в блок 1 в столичния квартал “Изток”. От два месеца Виолета Донева живеела сама, след като починал вторият ѝ съпруг Атанас Грънчаров.

Според съседи близките ѝ идвали често да я виждат, пристигала и жена, която я извеждала на разходка. Но хората не знаеха дали и колко често при Донева е гостувала внучката ѝ.

“Допреди 5-6 години актрисата и мъжа ѝ живееха в САЩ, но се прибраха. Чувало се е, че са били там при роднини, но къде и как са живели там, ние нямаме представа”, разказа комшийка от блок 1.

Тя потвърди, че на няколко пъти в дома са идвали полицаи на огледи, но не беше чувала някой от хората в близките апартаменти да са участвали като поемни лица.

В артистичните среди и вчера говореха със скръб за трагичната смърт на Виолета Донева, за която мнозина актьори и режисьори са запазили добри спомени от съвместната им работа в киното, театъра и телевизията

На 23.10.2022 година в Софийска градска прокуратура (СГП) е докладвано съобщение за започнато на 22 октомври 2022 година досъдебно производство във връзка с данни за убийство на 81-годишната В. Д. Уведомен е дежурен прокурор, който незабавно е предприел действия съобразно правомощията си по НПК, съобщиха от СГП.

Досъдебното производство е образувано в СДВР в условията на неотложност със съставянето на протокола за първо действие по разследването, а именно – оглед на местопроизшествие. Същото се води за това, че В. Д. умишлено е умъртвена на неустановена дата в апартамент в град София – престъпление по чл. 115 от НК.

Наблюдаващият прокурор е дал указания и по случая се води интензивно разследване.

„Има официално разследване, което трябва да установи обективната истина, както и извършителя или извършителите. Просто слухове, лични теми, престъпления и т.н. не ги коментирам“, заяви синът на актрисата Иво Стайков.

Виолета Донева има редица роли в театъра и киното, носител и е на много отличия в областта.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text