img

Стефан Янев обяви кога падат Зелените сертификати в цяла България

/
/
/
393 Views

,,Краткият или дълъг локдаун е оценен от служебния кабинет като по-лошия вариант. За нас по-мекият вариант е именно зеленият сертификат. Това е временна мярка и цели намаляване възможността за предаване на заразата“, каза Янев.

По думите му и тестването на децата в училищата, и зеленият сертификат са временни мерки, които ще отпаднат тогава, когато епидемичната ситуация се нормализира и броят на новите случаи започне осезаемо да спада. Той уточни, че още основната цел на зеления сертификат е да се предотврати натоварването на здравната ни система и да предпази здравето и живота на хората.

От началото на сформирането на служебния кабинет сме казали, че не искаме да затваряме държавата по никакъв начин. Локдаунът, освен че е икономически неизгоден и че може да докара отдени икономически субекти след затварянето да не могат да отворят, той се отразява и на личностното общуване. В световен мащаб локдаунът се използва като крайна мярка. Мисля, че мерките към момента дават резултат. През последните дни имаме по голямо число на оздравелите от това на новозаразените, допълни служебният премиер.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text