img

Съпредседателят на ДБ каза кой страх стои зад това действие на Кирил Петков

/
/
/
88 Views

„Точно затова и за нас също избора на Сарафов е проблем. Неслучайно вчера Кирил Петков заяви, че се отказва от имунитета, за да не бъде поставен в този капан“ – така съпредседателят на „Демократична България“ (ДБ) Владислав Панев коментира заявката на Сарафов, че ще направи проверки за поисканите депутатски имунитети.

„Имаме достатъчно публична информация от последните години, че господин Сарафов не е подходящ за тази длъжност, както не беше и Гешев, но съм наясно, че прокурорската колегия в този състав трудно ще произведе коренно различен резултат“, коментира Панев.

„Той трябва да бъде различен, по-смислен и да взема решения, които са в полза на системната система и обществото, а не конюнктурни, тъй като в момента съставът е пропит от политика. 11 члена на Висшия съдебен съвет (ВСС) са избрани от предишното дълго Народно събрание (НС), което е проблем“, коментира той в сутрешния блок на BTV.

Панев обясни, че влияние имат ГЕРБ и ДПС.

Advertisement

„Изтегляне на исканията за имунитетите ще бъде опасен прецедент“, смята той.

Източник: demokrat.bg

Материалът Съпредседателят на ДБ каза кой страх стои зад това действие на Кирил Петков е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text