img

С уникален велопарк се сдобиха в село Дреновец

/
/
/
448 Views

С инвестиция от 10 хил. лв с нов еко велопарк се сдоби село Дреновец, община Ружинци. Изграждането на парка предизвика противоречиви мнения. Кметът общината Александър Александров не вижда проблеми в реализацията на проекта.

„В селото живеят над 250 деца, лятото стават двойно повече. Площадката е върху 1,3 дка. Има възможност за игри, каране на ролери, тротинетки, колелета. Проектът е с българско финансиране, кандидатствали сме пред МОСВ. Когато е завършен, обектът е проверен от РИОСВ – Монтана дали всичко по него е направено“, заяви той пред „България сутрин“.

външна реклама

„Фирмата, която е положила асфалта, работи в цяла България. Не виждам причини за съмнения. Идеята беше за алея с широчина 1,20 м, но се оказа, че няма машина с толкова малък обхват. Затова направихме с минималната възможност от 265 см широчина“, добави кметът пред Bulgaria ON AIR.

Александров уточни, че селото е оживено, в него много от жителите се придвижват с велосипеди, а автомобилният трафик по улиците бил доста натоварен.

„Велопаркът е безопасен колкото всеки тротоар – като караш колело, не можеш да не паднеш и да си ожулиш коленете. Хората са доволни, още през първия ден, когато положихме асфалта, дойдоха да го видят. Много труд положиха и доброволци. Ползваме вода на комшии, от които поливаме с маркучи“, доволен е Александров.

А след завършването на проекта за велопарк, сега предстои и асфалтирането на 3 км улици в селото.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text