img

Тео Ушев – Слави, мутро, взимай си бездарните сценаристи и се омитай с балета си в Учиндол

/
/
/
520 Views

 

Навремето, през 97а, когато Канадският консул ме попита – ‚Защо искаш да емигрираш в Канада, след като имаш толкова успешна кариера в България?“ му отговорих –

„Аз не съм икономически емигрант. Бягам от пошлостта, простотията и арогантността.“ Една от причините да искам да се махна беше именно присъствието на един виден, височък „аристократ на добрия вкус“.

Чалгата и мутренското поведение бяха в апогея си.

30 г. пошлото, простащината и арогантността „образоваха“ българския народ, от ефира на най-гледаните телевизии, 2 пъти на ден.

Резултатът от това „образование“ е налице. Днес имаме реколтата му.

30 г. много хора биехме камбаната срещу опростачването на ефира и интонационната среда. Въпреки всичко, стотици кандидати за слава се надпреварваха да седнат на диванчето му и неловко поемаха арогантното му поведение и дебелашки шеги, всяка вечер, под звуците на кръчмарски оркестър и полуголи танцьорки.

Не ме интересува какъв екип ще има това правителство. Но ако бъде избрано, ще бъда първият, който ще извика – „Оставка, мутро! Взимай си бездарните сценаристи и музиканти и се омитай с балета си в крайпътното заведение на Учиндол – където ви е мястото.“

СВЕТОВНИЯТ РЕЖИСЬОР ТЕО УШЕВ ВЪВ ФЕЙСБУК

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text