img

Тома Биков разтърси ефира: А Радев дали се е чувал с главния прокурор или с депутати?!

/
/
/
84 Views

С нашето искане за оставка на г-н Гешев всички опорки, че сме зависими, че ни е страх от Гешев отидоха в канала. За нас е добре „Барселонагейт“ и всички останали сигнали да се гледат от друг главен прокурор, за да няма обвинение, че едва ли не те са приключили. Сега е времето да се направи реформа в съдебната система”. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков пред Nova News.

„Тези заплахи за „политически боклук” говори за това, че тези дела са държани умишлено „на трупчета”. Нашето желание винаги е било да бъдат разгледани и приключени. Ако има нужда от обвинителен акт, да се направи с инструментите на правото, а не с инструментите на реториката и на пресконференции. Няма намеса на политиката в прокуратурата, а по-скоро има намеса на главния прокурор в политиката. Той трябва да знае, че властта произлиза от народа. Ще припомня и на президента, и на главния прокурор, България е парламентарна република. Ако имат проблем с това, нека го кажат ясно”, каза той.

Запитан за обаждането от главния прокурор до депутата Десислава Атанасова той отговори с въпрос дали президентът Румен Радев се е чувал с главния прокурор или с депутати.

„Не съм убеден, че този проект на състав на кабинет има подкрепа в самата коалиция ПП-ДБ от анонсите, които чувам от двете формации”, заяви Биков по повод шанса за редовно правителство с втория мандат. За него това е възможно най-нестабилния вариант.

Advertisement

„С това си искане, ако този вариант мине по някаква причина, ще се окаже, че те преяждат с власт. Това е причината ДБ да са по-обрани, осъзнавайки този риск, те говорят за експертно правителство, разпределяйки отговорността. Да имаш партийно правителство с 64 депутати и да разчиташ за подкрепа на основния си опонент е сериозна авантюра, която може да приключи с катастрофа за държавата”, каза Биков.

„Ако си мислят, че една подкрепа за правителство означава подкрепа по принцип – сериозно се лъжат”, допълни депутатът от ПП-ДБ. Той призова да се даде шанс на правителство, дори само, за да има парламент.

Източник: demokrat.bg

Материалът Тома Биков разтърси ефира: А Радев дали се е чувал с главния прокурор или с депутати?! е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text