img

Трагедия! Бебе на годинка и 5 месеца изгоря живо край Гълъбово

/
/
/
444 Views

Бебе е загинало при пожар в село Мъдрец.

 

 

Под надзора на Окръжната прокуратура в Стара Загора се води разследване за смъртта на момиченцето, което било едва на годинка и 5 месеца, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Пловдив.

На 22.12.2021 г. в 15,08 ч. в РУ – Гълъбово е получено съобщение за горяща къща в село Мъдрец. След извършен оглед на местопроизшествието е установено, че пожарът е възникнал в една от стаите на първия етаж от запалена печка на твърдо гориво.

В помещението се е намирало дете – момиче на 1 г. и 5 м. То е било оставено без родителски надзор и вследствие на пожара е починало.

 

С извършването на огледа по реда на чл.212, ал.2 от НПК е започнато досъдебно производство за това, че е запалена сграда и движимо имущество на значителна стойност и пожарът е представлявал опасност за живота на малолетното дете – престъпление по чл.330, ал.2, т.1 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Провеждат се активни действия за установяване на причините за пожара, предстоят разпити на свидетели, назначаване на експертизи, уточняват от прокуратурата.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text