img

Турски бизнесмен от Одрин: Търговците напускат обектите! Българите купуват само

/
/
/
494 Views

Кадър Корлу Хабер

Икономическата ситуация в Турция е тежка заради рекордната инфлация от 70 % за една година.

Невиждана вълна от търговци от цяла Турция заля най-обичания и предпочитан град от българите – Одрин. Интересът е именно заради нашенците, които последното десетилетие е основният клиент и турист в граничните турски населени места.

 

 

Оказва се обаче, че голяма част от българите са в Одрин предимно на туризъм и едва ли имат покупателна способност да вдигнат на крака турската икономика.

 

Не изпускай тези оферти:

 

Председателят на Сдружението на камарите на занаятчиите и търговците в Одрин (СКЗТО) Кемал Джингьоз споделя, че откакто южната ни съседка премахна паспортите за българските граждани, туристопотокът е още по-интензивен.

Това създавало впечатление на занаятчиите от вътрешността на страната, че колегите им в Одрин печелят много добре. Според Джингьоз това не било съвсем така, отбелязва местният сайт edirnesonhaber.com.

„Идват тук и искат да наемат помещенията, които се отдават под наем. А те никак не са малко. Не е така, както изглежда отстрани. Според вас, ако всичко беше цъфнало и вързало, щеше ли да има празни помещения.

Ако той прави пари, защо ще отстъпи мястото си? Щом е затворил обекта си, значи не може да се справи с разходите, пише Флагман.бг.

Кемал Джингьоз отбелязва, че българите, които посещават Одрин и другите турски градове, купуват основно хранителни продукти и препарати, но най-вече пазаруват в големи маркови магазини.

„Отидете и вижте колко обувки купува българинът от магазина за обувки. Или колко купува от продавача на ризи. Всички предпочитат марковите магазини. Най-облагодетелствани от българите тук са търговците, които продават хранителни стоки. Ако кажем, че всеки бизнес в Одрин печели от българи, ще сбъркаме.

Точно затова казвам, че нещата не са такива, каквито изглеждат отвън. Това е причината и за големия брой обекти, които се отдават под наем“, завърши председателят на СКЗТО

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text