img

Уволнената от Весела Лечева 91-годишна баба Розка: Със сълзи излязох от министерството

/
/
/
418 Views

91-годишната спортистка Розка Станчева, по-известна като баба Розка, за която Bulgaria ON AIR писа, вече не е служител на Министерството на спорта. Гражданският ѝ договор е прекратен от 1 септември. Това стана повод за критика от страна на бившия спортен министър към настоящия.

Преди 4 месеца Розка Станчева беше назначена от бившия вече министър на спорта Радостин Василев като консултант в Министерството на спорта.

„Това не е управленско решение, а евтин PR“, заяви служебният спортен министър Весела Лечева.

„Розка Станчева ми помагаше, нейното назначаване беше знак на добра воля, ако можем да помогнем на един човек. Бях длъжен, исках да дам пример и на другите колеги“, мотивира решението си Радостин Василев.

Както всеки ден, откриваме баба Розка на лекоатлетическата писта в НСА. Въпреки прекратения договор и първоначалното разочарование, усмивката се е върнала на лицето ѝ.

„Много съм разочарована. Със сълзи излязох от министерството, когато ми казаха. Не знаех какво да направя. Търсих Лечева, но тя отсъства, исках да питам по какви причини, но никой не ми отговори“, сподели баба Розка.

По думите на Лечева обаче, назначенията в министерството трябва да бъдат справедливи и според компетенциите. „Морално мога да кажа, че заслужават десетки състезатели и треньори“, заяви Лечева.

За Розка спортът е най-голямата ѝ любов, носител на стотици отличия от спортни форуми в целия свят. „Хората на всяка крачка ме поздравяват и с усмивка ме посрещат. Студентите в академията, като ми се усмихнат и разбирам, че са ме познали“, казва с усмивка баба Розка.

Стих на Розка посвещава преди години и треньорът на треньорите доц. Димчо Бъчваров: „С младежки дух непобедима, във скока най-далеч летиш – родена си да победиш!“.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text