img

Учени от НАСА обявиха: Лондон ще потъне до няколко години, Европа е заплашена

/
/
/
510 Views

Интерактивната карта, създадена от специалистите на агенция НАСА, показва в детайли кои части на света могат да бъдат засегнати от покачването на морското равнище през следващите години с различни траектории на емисии в атмосферата. Според НАСА някои райони на британската столица може да потънат под вода още през 2030 г.

Тези райони ще бъдат изправени пред чести наводнения и дори може редовно да наводняват, пише британското издание The Indedendent, позовавайки се на данни от космическата агенция. В този случай не само Англия, но и други държави ще бъдат застрашени. По-специално, изменението на климата може сериозно да засегне жителите в райони, разположени на 100 км от брега. Това важи особено за населението на островните и страните от низините.

Части от Обединеното кралство, включително Лондон, бяха наводнени след силни дъждове на 8 август. Това е третото природно бедствие, което удари региони на Обединеното кралство през последните седмици. В столицата работата на градския транспорт беше нарушена, цели улици бяха под вода.

 

Превод: GlasNews.bg

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text