img

Шеф на военна болница отказа да се ваксинира и подаде оставка

/
/
/
573 Views

Неваксиниран гръцки генерал, който беше директор на военна болница в Атина, е подал оставка, вместо да си постави ваксина срещу COVID-19. Болницата е поставена под управлението на временен администратор.

На 1 септември гръцкото правителство разпореди принудително излизане в неплатен отпуск на неваксинираните служители от здравеопазването.

 

Става ясно, че повече от 300 неваксинирани офицери и служители на въоръжените сили продължават да служат във военни болници, тъй като документът, постановяващ тяхното отстраняване, не е достигнал до тях.

 

Бърз тест за вируса, за да използваш градския транспорт в Гърция

Данни за ваксинационния процес сред децата и младежите на възраст над 12 години в Гърция представи заместник-министърът на електронното дигиталната политика Йоргос Георгандас.

В страната се правят общо около 30 хиляди ваксинации на ден, от които 20 хиляди са първа доза, предаде “Дарик нюз”.

“До момента са ваксинирани 48 хиляди деца на възраст 12-14 години, 88 хиляди деца между 15 и 17 години и 405 хиляди на 18-24 години, като така процентът на ваксинираните (в тези възрастови групи) е съответно 13, 25 и 50 процента”, каза зам.-министърът и подчерта, че участието на педиатрите във ваксинационната кампания се очаква да даде голям тласък на процеса.

По отношение на случаите на фалшиви сертификати Георгандас заяви, че както тези, които ги издават, така и тези, които ги използват, ще бъдат установени благодарение на създадената цифрова система.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text