img

Цвeтa Кaрaянчeвa ce зaвръщa в Нaрoднoтo cъбрaниe.

/
/
/
589 Views

Бившият председател на Народното събрание Цвeтa Кaрaянчeвa ce зaвръщa в на работа в българския парламент, но не като депутат, а като съветник по законодателството на групата на ГЕРБ – СДС, съобщи “Факти”.

Решението очевидно е политическо, защото Караянчева не е юрист и не може да е специалист по решаване на правни проблеми.

По образование бившата шефка на парламанта е машинен инженер, по професия – проектант, а освен това има и квалификация за мениджър, дадена след курс към НБУ. Само преди две седмици Караянчева обяви, че иска да се върне към старата си работа в производството и призова хората да не я оплакват, че вече не е народен представител, защото била добър инженер.

Тя дори намекна, че ѝ липсвал „мириса на масло“ и истинския адреналин в завода.

Изглежда, това ще ѝ се наложи, защото новата ѝ длъжност е нeщaтни cътрудник, тоест работата ѝ няма да бъде плащана от държавата.

Друг въпрос е какво възнаграждение са ѝ определили от ГЕРБ. Цвета Караянчева беше депутат от 2009-а година, когато влезе на мястото на Вежди Рашидов, който пое поста на министър на културата.

На последните парламентарни избори обаче ГЕРБ не получи мандад от Кърджали, където тя е ключовата фигура в партийната организация.

Най-голямото доказателство на лоялността на Караянчева към ГЕРБ и персонално към лидера ѝ Бойко Борисов дойде след изтичането на скандален запис, на който той я нарича с грозни нецензурни епитети.

Въпреки обидите, тя остана в партията си и начело на Народното събрание. Извън това, тя обича да представя сама себе си като „острието на ГЕРБ”.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text