img

24 годишна жена реши да направи корекция на устните си и се озова в болница

/
/
/
226 Views

24 годишна американска гражданка в опит да спести пари, реши да инжектира филтър в устните си „на разпродажба“. Младата жена до момента имала 2 процедури, но този път за съжаление, не всичко мина по план.

Базия Куей, както е името на дамата, получи тежък анафилактичен шок след процедура с колосалната отстъпка от 350 долара. При тази процедура не са използвани игли, филърите са били инжектирани с помощта на писалка под високо налягане.

 

 

Само няколко минути след манипулацията устните на момичето започват да се подуват. Два часа по-късно достигат троен размер спрямо първоначалния си. Момичето дори не може да говори, по спешност бива откарана в болница.

Лекарите там установяват тежка алергична реакция и анафилактичен шок. Предположението им е, че причинената реакция идва от лидокаин, анестетик, използван за облекчаване на болката. В редки случаи може да възникне алергия към него.

Анафилактичният шок възниква, когато имунната система наводни тялото с химикали, които могат да причинят спадане на кръвното налягане, което може да доведе до стесняване и затваряне на дихателните пътища.

Лекарите поставили на пострадалата инжекция адреналин, която ускорила работата на сърцето, повишила кръвното и спряла стесняването на дихателните пътища. След лечението по-голямата част от отока спадна в рамките на 24 часа, но устните все още са „солидни синини“ и ще се върнат към нормалното за дълго време.

Момичето казва, че сега много съжалява за решението си и е решила да изостави филърите за устни и други спорни козметични процедури в бъдеще. На горната снимка тя е преди злополучната процедура.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text