img

6 симптома, предвестник на опасна ТРОМБОЗА или кръвен съсирек в тялото:

/
/
/
546 Views

За тромбозата напоследък се заговори доста по-упорито, особено след като стана ясно, че тя е една от опасните последици от новия коронавирус и ваксините. 

Най-коварното в това състояние е, че може и да не разберете, че страдате от него, докато не стане прекалено късно. Някои от кръвните съсиреци в тялото могат да се разтворят естествено, други обаче причиняват тромб.

Това състояние се забелязва трудно, ето защо лекарите посочват няколко негови симптома .

Проследете ги и ако имате някой от тях, обърнете се към лекар, за да определи дали наистина имате кръвен съсирек.

кръвен съсирек

Диспнея (трудно дишане, задушаване) – тя може да се дължи и на астма, алергия, повишено тегло и други. Може да изпитате задух заради наличието на кръвен съсирек. Опасността тук е в това, че съсирекът може да се откърши от стената и да попадне в белия дроб. Така притокът на кислород в кръвта ще бъде ограничен и това може да доведе до припадъци или виене на свят.

Висока температура – според изследванията, хората, страдащи от тромбоза или други подобни заболявания, повишават своята температура и се потят повече. Това се случва, защото засегнатите от кръвен съсирек тъкани се нагряват от него. Умора – имате проблеми със съня, постоянно се чувствате уморени. Една от причините за това състояние може да бъде тромбозата, при която се блокират артериите, които транспортират кръв и кислород към мускулите и мозъка. Допитайте се до лекар, за да установите причината за умората си, ако тя е постоянна.

болка в гърдите

Болка в гръдната област – мисълта на повечето хора, които изпитва болка в гърдите при дишане е, че получават инфаркт. Това обаче невинаги е така. Състоянието ви може да се дължи и на кръвен съсирек. Ако той е налице, това води до увеличаване на сърдечната честота и нарушена работа на сърцето.

Подуване в областта на краката – което може да доведе и до разширени вени. Те се образуват заради лошата пропускливост на кръвта през съдовете. Това води до съсиреци, които пречат на нормалното циркулиране на кръвта.

подуване крака

Кашлица – тъй като в белия дроб е възможно да се образува кръвен съсирек, това може да доведе и до упорита кашлица. Ако забележите такава и особено ако тя е придружена и с кръв, незабавно потърсете лекарска помощ.

Въпреки че ви посочихме признаците на кръвни съсиреци, понякога те не могат да бъдат посочени без направени изследвания. Ето защо е добре да правите редовни профилактични прегледи както на сърцето, така и на цялото си тяло.

Застраховайте се, бъдете сигурни и спокойни, че сте в добро здраве. В крайна сметка, това е и начин да хванете дадено заболяване в начален стадий и да го излекувате по-бързо и лесно.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text