img

Спането на дясната страна е вредно за здравето ви

/
/
/
363 Views

Спането на дясната страна не е за предпочитане

Сънят на човек продължава средно 8 часа на ден. Сънят е изключително важен за човешкото здраве, защото именно по време на този процес се възстановяват всички системи на тялото. Вярвате или не, лишаването от сън може наистина да повлияе на живота ви и на цялостното ви здраве. Например, ако спите на лявата страна, ще получите много предимства. Но спането на дясната страна има негативни последици.

 

 

Последните проучвания потвърдиха, че не бива да спите на дясната страна.

 

1. Вредно е за сърцето
Артериите в човешкото тяло се намират най-вече от лявата страна. Ако спите на лявата страна, артериите са по-активни при преминаването на кръвта и в резултат на това кръвообращението се подобрява.

2. Забавя се храносмилането
Ако спите на дясната страна, стомашните сокове влизат в хранопровода по-лесно, което от своя страна причинява усещане за дискомфорт. Ето защо, ако имате проблеми с храносмилането, важно е да спите на лявата си страна.

3. Забавя се потока на лимфата
Лимфната система в организма играе важна роля за отделянето на токсини и шлаки от организма.

Ако спите на дясната си страна, това всъщност ще забави процеса на детоксикация.

4. Пречи на функционирането на телесните системи
Според структурата на човешкото тяло много органи са разположени от лявата страна. Следователно, тялото работи по-усилено, ако спим на лявата страна.

5. Натиск върху черния дроб
Черният ви дроб се намира от дясната страна на тялото и обикновено се натоварва, ако спите на дясната си страна. За да се детоксикира правилно вашата система, трябва да спите на лявата си страна. Така токсините ще се отделят по-лесно.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text