img

Кирил Петков: Хората, на които спряхме милиони, са намерили пролука през ИТН

/
/
/
649 Views

В първото ми явяване в парламента получих атаки от три партии. Не бях изненадан от ГЕРБ и ДПС, защото спряхме много пари на фирми, които са свързани с тях. Изненадах се обаче от атаката от ИТН, заяви служебният министър на икономиката Кирил Петков в предаването „Лице в лице” по bTV.

„Уж са хора на промяната, на протеста, макар че не съм ги виждал на протестите миналата година”, коментира Петков, като заяви, че бизнесмени, които са разчитали на пари от държавата, са намерили пролука в ИТН.

„Тези хора де опитват хора като нас да не останат дългорсочно”, добави Кирил Петков, като защити и финансовия министър Асен Василев. „Министерството на финансите за пръв път направи проверки на фирмите, които получават най-големите обществени поръчки. Тези хора ще се радват НАП пак да проверява кафенета, фризьорски салони и магазини за цветя, какъвто беше приоритета преди”, заяви Петков.

Не е трудно да се спре кранчето на фирмите, които разчитат само на наливане на средства от държавата, заяви служебният министър. Петков обеща също, че след като вече не е в правителството, ще продължи лично да следи дали тези бизнесмени ще намерят нови схеми при новите управляващи, които и да са те. „Не трябва да оставяме да ни подменят нищо”, заяви той и допълни, че е готов отново да се включи в протести, ако се налага.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text